Французи граде ЦППОВ

Француска компанија „Веулија“ градиће централни пречистач за прераду отпадних вода на Великом бачком каналу, одлука је Европске комисије која финансира овај део пројекта ревитализације најзагађенијег водотока у Европи.
„Европска комисија финансира изградњу пречистача отпадних вода у износу од 13 милиона евра. Изабран је извођач радова, а то је француска компанија „Веулија“, и у наредна четири месеца следи посао на пројектовању и исходовању грађевинских дозвола, а након тога очекујемо и почетак радова на изградњи пречистача“, рекао је Давор Крмпот, директор ЈП „Дирекција за изградњу“.
Централни прећистач градиће се на Великом бачком каналу према Бачком Добром Пољу, на месту познатом као триангл.

„Тендер за одабир извођача радова спровела је Европска комисија крајем прошле године. На тендеру је учествовало 13 понуђача, а за најповољнију понуду је изабрана пунуда француске компаније 'Веулија'. Ради се о највећој светској компанији у овој области, тако да се надамо да ће то бити гарант квалитета будућег постројења и успешности самог пројекта. Први део посла подразумева пројектовање и исходовање грађевинске дозволе и то ће се одвијати у наредна четири месеца, а након тога очекујемо почетак радова на изградњи пречистача. Локација за пречистач се налази на обали каналу према Бачком Добром Пољу. На тој локацији је својевремено изграђено постројење које сада није у функцији и које је предвиђено за рушење“, рекао је Крмпот,и додао да ће надзор над пројектом имати инжињери Европске комисије, односно њиховог органа који се назива МИСП.
Задовољство почетко пројекта исказао је и Вукашин Вујичић,помоћник председника општине Врбас. „Крећемо у реализацију пројекта изградње пречистача за прераду отпадних вода за општине Врбас и Кула. То је највећи пројекат који финансира Европска комисија. Морам похвалити агилност локалне самоуправе и ЈП 'Дирекција за изградњу' која је протеклих годину дана радила на отклањању недостатака и законских баријера у смислу реализације овог пројекта, тако да су се стврили услови да коначно кренемо у решавање највећег еколошког проблема, а то је чишћење Великог бачког канала“, рекао је Вујичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"