Упис деце у ПУ „Бошко Буха“

Од 09. до 31. маја траје упис деце у Предшколску установу „Бошко Буха“. Сва деца која су рођена током 2005. године и до марта 2006. године имају обавезу да се упишу у припрему за школу, док деца рођена после марта 2006. године, па све до оне која су рођена до августа 2006. године, имају право на превремени упис. Такође, од 09. маја почиње упис деце у целодневни боравак у вртићу и трајаће док се не попуне места.

Према речима директора ПУ „Бошко Буха“ Слободана Зечевића, постоје одређене групе у вртићима врбаске општине које су пребукиране, јер се запослени труде да сва деца буду уписана.
„Проблем настаје када родитељи инсистирају да њихова деца буду уписана у одређени објекат. Они не желе да деца иду у вртиће који су можда мало удаљенији и због тога чекају на упис“, рекао је Зечевић.

На територији општине Врбас ради 12 вртића, седам у Врбасу и пет у насељеним местима. Сви вртићи се, каже Зечевић, налазе у добром стању, а током летњег распуста радиће се на измени фасадне столарије на одређеним објектима, уз помоћ Фонда за капитална улагања АП Војводине.
„Надамо се да ће до краја лета бити завршени ови радови у централном објекту вртићу 'Бубица', затим у вртићима 'Полетарац' и 'Сунцокрет' у Старом Врбасу, као и на објектима у Виноградима и на Колонији шећеране“, рекао је Зечевић. Он је најавио да ће деца предшколског узраста у вртићима на Јасикама и у Виноградима од септембра почети са двојезичном наставом на српском и енглеском језику.
„Предавачи из Основне школе '20.октобар', која је такође укључена у овај пројекат, долазиће у ова два вртића и два пута по пола сата изводити активности на енглеском језику. За сада је планирана двојезична настава само у ова два објекта, а видећемо да ли ће се ова пракса ширити даље и у осталим вртићима“, рекао је Зечевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"