Израђен Просторни план општине

Јавно предузеће „Дирекција за изградњу“ израдило је Просторни план општине Врбас и ставило га на увид грађанима свих места. Јавни увид у нацрт Просторног плана општине Врбас траје од 27. априла до 27. маја, и у том периоду биће могуће доставити примедбе и сугестије, како би се, уколико буду прихваћене, могле уврстити у коначну верзију документа. План је могуће видети у згради СО Врбас, ЈП „Дирекција за изградњу“ и свим месним заједницама.

„Просторни план је кључни документ када се говори о планској документацији за једну општину. Одлука о изради Просторног плана је донесена још 2005. године, али је због разних проблема тек у последњих годину дана интезивирана израда документа. Успели смо да будемо међу прве три општине у Војводини које су добиле сагласност на документ од стране Покрајинског секретаријата за архитектуру, урбанизам и градитељство, и тако створимо услове за буде представљен јавности“, рекао је Давор Крмпот, директор ЈП „Дирекција за изградњу“. Он је истакао да је план рађен на претпоставци дугорочног развоја, усклађен је са Стратегијом развоја општине Врбас, дефинише заштићеност земљишта и претпоставља одрживи развој сваког насељеног места. „Ово је велики корак ка томе да Врбас створи компаративну предност када су у питању инвеститори и улагања на овом простору. Око 90 одсто послова на изради плана урадили су стручни тимови 'Дирекције за изградњу', док је само 10 одсто урадило Јавно предузеће 'Урбанизам' из Новог Сада. Имамо врхунске стручњаке и резултат њиховог доброг рада је добар Просторни план општине Врбас“, рекао је Крмпот. 
Током јавног увида биће отворене књиге у које ће се моћи уписивати предлози, мишљења и сугестије. Након истека јавног увида поново ће заседати Комисија за планове, како би се обрадиле пристигле примедбе и сугестије, а затим ће се о документу разговарати на седници Скупштине општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"