Радници „Стандарда“ траже плате

Представници синдиката Јавног комуналног предузећа „Стандард“, незадовољни због кашњења исплате зарада, одржали су састанак са руководством фирме и представницима локалне власти и најавили да би, уколико у наредним данима изостане договор и не пронађе се решење за њихове проблеме, могли ступити у штрајк.

У нади да ће се проблем решити без било каквих радикалних потеза, нико од радника није желео да кометарише како је протекао састанак, али су истикли да тешко живе због лоше материјалне ситуације. Око 250 радника „Стандарда“ добило је прву половину фебруарске зараде и они траже да им се исплати зарада за цео месец и зарада за март, али и порези и доприноси који, такође, нису измиривани.

Испред локалне самоуправе састанку са радницима „Стандарда“ присуствовали су Марио Мажар, помоћник председника општине Врбас, и Александар Крунић, члан Општинског већа задужен за комунална питања.
„Захтеви радника су легитимни и разумљиви. Поред захтева за исплатом зарада, што је за њих највећи проблем, они су желели да сазнају и каква је будућност и визија развоја овог предузећа. Када говоримо о зарадама, предузеће је предузело одређене кораке да се испуни овај захтев и верујем да ће у најкраћем року зарада за март бити на рачунима радника, у бруто износу. Локална самоуправа обезбедила је и милион динара за измиривање дугова по обавезним обуставама на зараде запослених“, рекао је Мажар. Он је саопштио да је на састанку договорено и да се запослени у предузећу додатно ангажују на наплати својих потраживања и у акцији искључивања са водоводне мреже и утуживања највећих дужника.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"