Мали акционари одлазе у Београд

Представници мањинских акционара приватизованих и касније уништених пољопривредних предузећа из Змајева, Бачког Брестовца, Српског Милетића, Бачког Маглића, Фекетића и Раткова, окупиће се 05. маја испред Владе Републике Србије, Министарства правде, Агенције за приватизацију и Републичког јавног тужилаштва, како би надлежним органима скренули пажњу на недопустиво уништавање и отимање имовине. На овај чин они су се одлучили како би показали и добру вољу за сарадњу са државним инстицуцијама, јер су претходно били запретили да ће се за своја права борити блокадом путева у овом делу Бачке.

Ненад Илић, председник Удружења за борбу против корупције „Обруч“ из Раткова, које је и иницијатор ове идеје, рекао је да ће мали акционари предати докуметацију из предузећа у којима су некада радили и оставити рок надлежним органима да реагују на догађаје у овим фирмама.
„Тражимо да се провери сва документација коју поседујемо и утврди да уговори о куповини друштвеног капитала нису поштовани, а на основу тога и раскид приватизације. У неким комбинатима је распродата задружна земља и то се мора исправити. Надамо се да ће у Београду препознати овај проблем, али уколико и након одласка у Београд не буде ништа, блокираћемо путеве у Бачкој“, рекао је Илић. Он је најавио и да ће мали акционари ускоро вероватно и ући у наведена предузећа и у њима чекати решавање проблема и повратак имовине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"