Следе контроле приватизација

Мали акционари десетак пољопривредних комбината у Војводини, уништених и распарчаних кроз процес приватизације, који су јуче протестовали у Београду, добили су уверавања надлежних органа да ће се у најкраћем року позабавити њиховим проблемима и извршити контролу у овим предузећима. Пред зградама Народне Скупштине Републике Србије, Министарства правде и Министарства унутрашњих послова било се окупило око 250 незадовољних бивших радника распродатих пољопривредних предузећа из Змајева, Бачког Брестовца, Српског Милетића, Бачког Маглића, Фекетића и Раткова, тражећи хитну реакцију државе због разних малверзација и неправилности којима је оштећено 3.000 бивших радника ових комбината. 

„Секретар Народне Скупштине нам је обећао да ће Одбор за приватизацију НСРС разматрати ове приватизације већ током маја. Државни секретар у Министарству правде Слободан Хомен преузео је сву документацину коју смо припремили и она ће бити прослеђена тужилаштву. Саветник министра унутрашњих послова предаће нашу документацију инспекторима за привредни криминал, а обећао је и да ће у року од 30 дана проследити нам одговор зашто није било истрага по нашим пријавама“, рекао је Веселин Мухадиновић, представник мањинских акционара АД „Змајево“ и један од организатора протеста у Београду.
Због изражене спремности државних органа да реагују у овим случајевима, Веселиновић је изразио наду да неће бити потребе за блокадом путева у Војводини, како је било најављено.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"