СРС за смену директора

Још једном указујући на, како тврде, огромне проблеме у ЈКП „Стандард“ и ЈП „Врбас гас“,  одборници Српске радикалне странке у СО Врбас најавилу су на конференцији за медије покретање иницијативе за смену двојице директора у овим колективима, Драгана Томашевића и Владимира Бијеловића. Бранислав Петровић, председник ОО СРС, тврди да су лоши односи коалиционих партнера ДС и СПС кулминирали око случаја „Стандард“.

„Сматрамо да је директор предузећа, са руководством СПС, злоупотребио синдикалну организацију за вођење борбе против општинског руководства. С друге стране, инертност и неспособност власти спречава је да се обрачуна са истим таквим руководством фирме. Предузеће се систематски уништава већ дужи низ година, радници не примају зараде, а посебан проблем, за који би неко требао да одоговара, је неуплаћивање доприноса приликом исплата зарада. Синдикат је злоупотребљен за притисак на власт како би поново добили паре из буџета, паре свих грађана, и тако надоместили негативан биланс“, рекао је Петровић.

Говорећи о проблемима у „Врбас гасу“, он је истакао да је недопустиво да директор свакодневно злоупотребљава сав потенцијал предузећа за личне обрачуне са својим радницима. „Свеједно је да ли се ради о личним или политичким мотивима у овим прогонима. Директор је поднео десетак кривичних пријава против својих запослених, а уједно се и против њега води десетак поступака. Оглашен је кривим за дискриминацију једног радника, а затим је том истом раднику доделио отказ. То је недопустиво, посебно у ситуацију када се мора чувати свако радно место“, рекао је Петровић, и додао да се у моменту када предузеће слабо послује, не може дозволити да неко средства „Врбас гаса“ троши на прогоне радника. Он је најавио да ће због ових проблема и неодрживе ситуације одборници СРС затражити смену директора „Стандарда“ и „Врбас гаса“. Своју иницијативу радикали ће упутити и другим партијама у локалном парламенту, изузимајући СНС, за коју Петровић не може да оцени да ли је „део власти или опозиције“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"