Ускоро нова млекара

Пољопривредно предузеће "Сава Ковачевић", које послује у склопу "Миротин Гроуп", отвориће почетком септембра нову, савремену млекару и тиме проширити досадашње производне капацитете "Дане" на 30.000 литара дневне прераде. За ову инвестицију компанија ће издвојити око два милиона еура, а у млекари, која ће се простирати на 1.800 м2, радиће 40 људи. У погонима ће се производити широк асортиман производа - од пастеризованог млека до ситног сира, док ће новитет бити воћни јогурти.

Додатна предност млекаре "Дана" је то што у склопу компаније послује и савремена фарма са 750 крава музара, холштајн фризијске расе. Намера "Миротин групе” је проширење на 1.000 грла до краја године, чиме ће бити задовољене потребе за око 20.000 литара млека дневне прераде, док ће остатак набављати са других фарми.

“ПП ‘Сава Ковачевић’ још од 1976. године поседује млекару капацитета 10.000 литара млека дневне прераде. Прошле године менаџмент је донео одлуку о прављењу нове млекаре и проширењу капацитета на 30.000 литара дневне прераде, која ће се свакодневно снабдевати сировим млеком са сопствене фарме. Стару млекару смо срушили и на њеном месту пре три месеца почели су радови на изградњи најсавременијих погона из којих ће излазити кисела пастеризована павлака, јогурт од пастеризованог млека, полутврди пуномасни сир качкаваљ, српски сир, ситни сир, воћни јогурт”, рекао је Срђан Вујичић, менаџер ПП "Сава Ковачевић".
Извођач грађевинских радова на новој млекари је ГИК "Грађевинар" из Бачке Паланке.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"