Рекултивација напуштеног копа

Након што је Покрајински секретаријат за енергетику и минералне сировине крајем претходне године одобрио III Месној заједници у Врбасу 3,49 милиона динара за рекултивацију и ревитализацију напуштеног површинског копа опекарске глине крај Опште болнице, данас су започели радови на реализацији овог пројекта. Бесповратна средства намењена су спречавању и отклањању штетних последица насталих експлоатацијом минералних сировина, на месту на ком је некада био коп а затим дивља депонија. 

„Депресија ће бити попуњена земљом а затим ће цела површина, како планирамо у другом делу пројекта, озелењавањем, пошумљавањем и опремањем бити претворена у простор за рекреацију и спорт“, рекао је Новак Јововић, председник Савета III Месне заједнице.
Слични пројекти раде се и у другим месним заједницама и, према речима Горана Пејовића, члана Општинског већа, санација старог копа циглане ускоро би могла бити изведена у Равном Селу, где је пројекат већ завршен, док се у Савином Селу израда сличне документације управо приводи крају. Радове крај Опште болнице изводи ЈКП „Стандард“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"