Млади географи у Врбасу

Vrbas - Takmicenje u geografijiПротеклог викенда Гимназија „Жарко Зрењанин“, у сарадњи са Активом географа Врбаса, била је домаћин младим географима, ученицима основних школа из целе Србије. Они су се у Врбасу окупили на Републичком такмичењу из географије за ученике седмих и осмих разреда основне школе.

„За наше госте припремили смо садржајан програм, како би се што лепше осећали у нашој школи и граду. У галерији ’2002’ организовали смо изложбу слика професора Војимира Дедеића, затим су учесници имали могућност да посете Музејску збирку, као и да се упознају са градом. Имали смо више од 320 такмичара из целе Србије, исто толико и професора, и сви они изразили су задовољство условима такмичења и боравком у Врбасу“, рекао је Светозар Вујачић, директор Гимназије „Жарко Зрењанин“.

Најбољи резултат у категорији седмих разреда постигао је Коста Ћирковић из Новог Сада, друго место освојио је Лазар Павловић из Краљева, док су треће место поделили Драган Турањанин из Новог Сада и Ивана Борис из Новог Београда. Победник Републичког такмичења из географије за осме разреде је Стефан Милојевић из Бачина. Друго место поделили су Стефан Димитријевић из Новог Београда и Лазар Радосављевић из Београда, а треће место припало је Ненаду Поповићу из Зајечара.

Називајући због добре организације Врбас географским центром Србије и Европе, награде најбољим младим географима уручио је председник Српског географског друштва проф. Стеван Станковић, док је Светозар Вујачић учесницима уручио Монографију о школи домаћину.
Организацију такмичења помогли су општина Врбас, Индустрија меса „Carnex“, ПД „Сава Ковачевић“, Вицториа гроуп, ЈП „Врбас гас“, „Самба кафа“, „Јурошевић транспорт“, ЈКП „Стандард“, ЦФК „Драго Јововић“, ЈП за превоз путника „Врбас“ и Полицијска станица Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"