Десет милиона за запошљавање

У Врбасу ће у четвртак бити одржан 5. Сајам запошљавања, најавили су на заједничкој конференцији за медије Горан Калуђеровић, шеф Националне службе за запошљавање у Врбасу, и др Жељко Видовић, председник општине Врбас.

„Сајам запошљавања је прилика да млади људи, пре свега, покушају и пронађу посао, а за послодавце да понуде слободна радна места и новим запошљавањем активно унапреде своје пословање. Овога пута сајам у Врбасу се разликује од претходних због тога што је, на основу сарадње локалне самоуправе и Министарства економије и регионалног развоја, за општину Врбас обезбеђено десет милиона динара за решавање проблема незапослености“, рекао је Горан Калуђеровић, и напоменуо да ће послодавци коју буду учествовали на Сајму запошљавања имати предност у односу на друге послодавце приликом подношења захтева за одобравање средстава.

Председник општине Врбас Жељко Видовић је истакао да је првих пет милиона динара за запошљавање, које је општини Врбас определила НСЗ, већ утрошено за обезбеђивање радних места за одређени број приправника. „Сада смо припремили додатних пет милиона из нашег буџета и пет милиона из буџета Министарства економије. Испланирали смо да пола суме утрошимо за запошљавање приправника, четири милиона за нова запошљавања и милион динара за спровођење обука“, рекао је Видовић.

За учешће на Сајму запошљавања до сада се пријавило десетак послодаваца. Сајам се одржава у холу ЦФК „Драго Јововић“ и почиње у 10.00 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"