Одржан Сајам запошљавања

Sajam zaposljavanja VrbasУ Врбасу је данас одржан V Сајам запошљавања. У понуди је било око 80 радних места код више од десетак послодаваца. За новим радницима разних профила трагали су: ДОО „Clefman group“ из Београда, ДОО „Small steps“ из Малог Иђоша, АД „Тривит пек“, „Pneutech“, „Младинска књига“ Београд, ЗЗ „Баћо“, „Врбас – такси“, и друге фирме. Број заинтересованих лица био је веома велик и овогодишњи Сајам запошљавања био је значајно посећенији у односу на све претходне.

Манифестацију је отворио председник општине Врбас др Жељко Видовић, који је похвалио чињеницу да је овога пута на сајму понуђен већи број радних места него протеклих година.
„Сваке године на Сајму запошљавања у понуди има све и више и више радних места и желим да слично буде и наредне године. С друге стране, ми очекујемо да између два сајма до посла дође још више, јер је најављен долазак значајних компанија. Спремни смо да и у будућности пружимо сву помоћ Националној служби за запошљавање и другим покрајинским и републичким органима како би се овакви скупови што боље организовали“, рекао је Видовић, и пожелео присутним да пронађу свог послодавца и запосле се.

Шеф Националне службе за запошљавање у Врбасу Горан Калуђеровић нагласио је да ће се ефекти овогодишњег Сајма запошљавања показати у наредном периоду.
„Сајам је организован упоредо са истраживањем које спроводе запослени у НСЗ на државном нивоу, које треба да покаже дебаланс између понуде и потражње радне снаге, с амбицијом да се тај дебаланс санира. На сајму се изражавају потребе послодаваца, а НСЗ ће помоћи и њима кроз одређене конкурсе, али и незапосленима у виду оспособљавања за тражена радна места“, рекао је Калуђеровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"