Одложена седница Скупштине општине

Odlozena sednica SO VrbasНедостатак кворума спречио је одржавање за данас заказане ванредне седнице Скупштине општине Врбас на којој се требало расправљати о смени директора ЈКП „Стандрад“ Драгана Томашевића. Због чињенице да је Томашевић претходног дана поднео неопозову оставку на ову функцију, позиву на седницу нису се одазвали одборници владајуће коалиције За европски Врбас Борис Тадић – ЛСВ – ЛДП – СПС – ПУПС – ЈС, па је укупно девет одбодника опозиционих СРС и СНС, уз председницу локалног парламента Марјану Мараш и шефа владајуће одборничке групе Милан Станимировића, било недовољно за одржавање заседања.

Након констатовања да у сали нама неопходног броја одборника за пуноправно одлучивање, председница Марјана Мараш одложила је седницу за 30. јун.

Милан Станимировић је након одлагања седнице оценио да је подношењем оставке Томашевића захтев 14 одборника коалиције „За европски Врбас – Борис Тадић“ посато беспредметан.
„У наредном периоду повући ћемо наш захтев за расправу и смену директора, јер је он, у међувремену, поднео оставку. Оставка је лични чин и о томе се не расправља, али разлког због ког смо подносили иницијативу је то што не желимо да се било који проблем гура под тепих. Имали смо стални захтев запослених да се ти проблеми решавају, затим и лошу комуникацију са руководством 'Стандарда', и морамо решавати те проблеме. У прошлости се нисмо либили да сменимо и свог председника општине, и директора комуналног предузећа, јер нам је једини циљ боље функционисање предузећа“, рекао је Станимировић. Он је захвалио Томашевићу на досадашњем раду и резултатима које је постигао, о чему сведоче награде, „али у овој ситуацији потребна нам је свежа крв, нове идеје и боља комуникација“. „Надам се да ћемо са коалиционим партнерима из СПС – ПУПС – ЈС пронаћи адекватно решење како би предузеће почело боље да функционише. Сматрам да би као прелазно решење најбоље било да предузеће настави да води неко из колектива, док се не дође до коначног решења“, рекао је Станимировић.

Опозициони одборник СРС Бранислав Петровић оштро је осудио неодржавање седнице Скупштине општине, уз обећање да ће све о овоме ипак морати расправљати. „Имамо владајућу партију која има легитимитет да води локалну самоуправу и која је, по нашем мишљењу, аргументовано затражила смену Драгана Томашевића, а сада је напрасно одустала од свега због једне оставке, која сутра може бити повучена. Оставка је важећа тек када буде констатована од стране СО Врбас, а до тада директору Томашевићу ништа не стоји на путу да управља предузећем. Одустало се и од захтева за именовањем новог директора, што је неозбиљно. Од расправе о 'Стандарду' се не може побећи, директор не може да побегне од одговорности за ситуацију у предузећу, не може се побећи ни од будућег имена или менаџмента који ће водити предузеће. Нас интересује ко су ти нови људи“, рекао је Петровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"