Помоћ за ММСП

Министарство економије и регионалног развоја расписало је јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру мерe подршке малим и средњим предузећима и предузетницима за јачање иновативности. Меру подршке малим и средњим предузећима и предузетницима за јачање иновативности спроводи Министарство економије и регионалног развоја, у сарадњи са Националном агенцијом за регионални развој и мрежом регионалних агенција. За реализацију овог јавног позива подршку заинтересованим правним лицима у општини Врбас пружиће Рагионална развојна агенција „Бачка“.

Општи циљ позива јесте подршка развоју културе инвестирања малих и средњих предузећа, предузетника и задруга у иновативност ради повећања конкурентности. Специфични циљеви су подршка развоју нетехнолошких и технолошких иновација у МСПП, повезивање МСПП са научноистраживачким организацијама, факултетима, научно-технолошким парковима и консултантским кућама, као и трансфер знања и технологије, повећање вредности и обима промета МСПП на домаћем и међународном тржишту и повећање броја МСПП која инвестирају у иновативне активности. Право на коришћење бесповратних средстава имају правна лица категорисана као мала и средња предузећа, предузетници који воде двојно књиговодство и задруге. Привредни субјекти који буду учествовали у јавном позиву могу остварити право на суфинансирање до 50% оправданих трошкова иновативних активности, без ПДВ. Преостали износ средстава привредни субјекти су обавезна да финансирају из сопствених извора, из средстава која не потичу из буџета Републике Србије, буџета локалне самоуправе или донаторских организација. Износ одобрене бесповратне помоћи не може бити мањи од 100.000 динара, нити већи од 1,5 милиона динара.

Све информације о јавном позиву могу се добити код Регионалне развојне агенције Бачка; Модене 5, Нови Сад; Тел/факс: 021/450-893; e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ; или на порталу www.rda-backa.rs .

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"