Акција „Велико спремање Србије“

Поводом Дана заштите животне средине, у суботу 4. јуна, на подручју целе Србије биће организована акција „Велико спремање Србије“. Акцији ће се, као и прошле године, придружити општина Врбас. „Овогодишња акција је прилика да сви, у складу са могућностима, дају лични допринос чистијој животној средини“, саопштено је из канцеларије акције "Очистимо Србију", која је организује ове активности. 

У општини Врбас чистиће се путеви Врбас - Србобран, Врбас - Кула, Врбас - Фекетић, Врбас - Куцура и Врбас – Бачко Добро Поље, затим паркови у улици Лазе Костића, код Аутобуске станице, у центру града и Бикара. Међу локацијама за чишћење налазе се игралиште Јасике, тениски терени у Сарајевској улици, игралиште Виногради, игралиште Спортског удружења „Младост“, игралиште Спортског удружења „Јоаким Виславски Киме“, стадион код Шлајза, Градски стадион и терени Центра за физичку културу „Драго Јововић“. Учесници у акцији уредиће и дворишта ОШ „Петар Петровић Његош”, ОШ „20.октобар“, ОШ „Братство - јединство”, ОШ „Светозар Милетић”, ССШ. „4. јули” и Гимназије „Жарко Зрењанин”.
У Бачком Добром Пољу чистиће се депоније, пут Бачко Добро Поље – Змајево, јавни паркови и двориште ОШ „Вук Караџић”.
Акција „Велико спремање Србије“ у Змајеву биће организована на депонији, затим на путевима Змајево - Степановићево, Змајево - Сириг и Змајево - Равно Село, у јавном парку, дворишту ОШ „Јован Јовановић Змај” и на Јегрички, док ће Равноселци уређивати депонију, пут Равно Село – Деспотово, централни парк и двориште ОШ „Бранко Радичевић”.
У Куцури ће се чистити депонија, пут Куцура - Савино Село, паркови, двориште ОШ „Братство - јединство” и обале канала.
Акција неће заобићи ни Савино Село у којем ће се чистити депонија, путеви Савино Село - Деспотово и Савино Село – Косанчић, парк, двориште ОШ „Бранко Радичевић” и обале канала. На Косанчићу ће се уређивати депонија.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"