„Очистимо Србију“ у Врбасу

У великој акцији „Очистимо Србију“ која је у суботу одржана широм државе,  у општини Врбас учешће је узело 2.700 волонтера, процена је организатора. Они су уредили простор и уклонили смеће са свих регионалних и магистралних путева, затим са јавних површина, из паркова, игралишта, основних школа. Еколошкој акцији допринос су дали ученици, чланови разних удружења и организација, радници јавних и других предузећа и установа, функционери општинске управе, чланови неколико политичких партија, и многи грађани.

„Овакве и сличне акције дају одличне резултате. Поред уређења животног простора, омогућава нам да покажемо нешто што је било израженије `80-тих година, а то је ентузијазам, са којим, уз мало новца, можемо много да урадимо. Иначе, данашњи дан представља почетак наше борбе у наредним месецима против високе траве, крпеља и свега онога што грађанима прави проблеме“, рекао је др Жељко Видовић, председник општине Врбас, који се заједно са својим колегама придружио акцији. Он је као посебно добар пример заједничких подухвата за лепшу околину истакао игралиште у блоку Саве Ковачевића, где су становници тог дела града, уз помоћ локалне самоуправе, офарбали и поправили реквизите за игру најмлађих.

Према речима Александра Крунића, шефа Штаба за организовање акције, ове године се пријавио већи број волонтера, а смећа има много мање у односу на претходну годину. „Државне институције су изнеле сав свој канцеларијски и кабасти отпад, што су учинили и многи грађани, који је одвежен на главну депонију. Сметлишта по насељеним местима ће бити санирана захваљујући фирми 'Екстра ауто', која је обезбедила три улта. Ватрогасци су дали подршку акцији тако што су опрали главну улицу“, истакао је Крунић. Рукавице и кесе за смеће једним делом обезбедило је Министарство за заштиту животне средине, док је мајице са слоганом „Очистимо Србију“ и остала средства за рад обезбедила општинска власт. Јавно предузеће „Врбас-гас“ омогућило је да се свим учесницима акције поделе сендвичи.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"