Пајтић у посети „Carnex“-у

Bojan Pajtic u poseti Carnex-uДр Бојан Пајтић, председник Владе Војводине, посетио је данас Индустрију меса „Carnex“ и на лицу места се упознао са плановима скоре градње фабричког постројења за прераду отпадних вода. Са процесом производње и плановима реномираног месног прерађивача Пајтића је упознао Хју Мекрејнолдс, директор комапније. Заједно са Пајтићем, 'Carnex' су посетили и Мирослав Васин, покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова, и др Жељко Видовић, председник општине Врбас.

„Партнерски пружамо подршку новом власнику ’Carnex’-а, инвестиционом фонду ’Ashmore’, да оствари своје планове и они су успели да компанију поново поставе ’на ноге’. Данас су просечне плате у ’Carnex’-у 380 евра и расту, 20 одсто производње се изводи, запослено је 1.700 људи и 200 људи су кооперанти индустрије, тако да око 2.000 породица живо од ’Carnex’-a. Подржавамо и реализацију еколошког пројекта изградње постројења за прераду отпадних вода, како би се коначно решио вишедеценијски проблем загађеног Великог бачког канала“, рекао је Пајтић, и додао да ће Влада Војводине, кроз рад ЈП „Воде Војводине“, помоћи будуће чишћење канала. Пајтић је саопштио да се са „Ashmore“-ом разговара и о могућности да овај фонд преузме још нека предузећа у Војводини код којих се приватизација показала као неуспешна.

Говорећи о могућој продаји „Carnex“-a, Хју Мекрејнолдс, директор комапније, рекао је да је у природи пословања инвестиционих фондова, као што је и Ashmore“, да у једном тренутку прода индустрију. „До овог тренутка у фабрику је уложен 21 милион евра и веома смо задовољни резултатима пословања. Имамо блиску сарадњу са Владом Војводине, општином Врбас и другим телима, учинили смо велике кораке и сада настваљамо са унапређењем постројења. Настављамо да развијамо палету производа и да освајамо нова тржишта“, рекао је Мекрејнолдс. Он је присутне упознао са чињеницом да је „Царнеx“ за решавање еколошких проблема издвојио 3,5 милиона евра, а да ће само постројење коштати нешто више од два милиона евра.

Пословање „Carnex“-a похвалио је и Жељко Видовић, председник општине Врбас, посебно друштвену одговорност компаније. „'Carnex' се укључио у пројекат ревитализације Великог бачког канала и помаже нашој локалној самоуправи. Изградњом централног пречистача за прераду отпадних вода стичу се услови за чишћење Великог бачког канала и очекујемо да у наредној години отпочне тај посао“, рекао је Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"