Помоћ за породице избеглих лица

Др Жељко Видовић, председник општине Врбас, свечано је данас уручио породицама избеглих и расељених лица уговоре о додели средстава за пружање помоћи за стамбено збрињавање. Уговоре са Радомиром Кукобатом, директором Фонда за пружање помоћи избеглим и расељеним лицима АП Војводине, потписало је шест породица.

Према уговору, Фонд за пружање помоћи избеглим и расељеним лицима ће овим породицама прибавити грађевински материјал у вредности 5.000 евра, као помоћ започетој изградњи стамбених објеката у њиховом власништву. Директор Фонда Радомир Кукобат истакао је да је овај програм само један у низу којим се помаже избеглим и расељеним лицима. „Надам се да ће се на овај начин створити услови да после много година избеглиштва ови људи стекну кров над главом. Желим им да дуго, срећно и задовољно живе у својим новим домовима“, рекао је Кукобат.  Фонд је, иначе, у овој расподели помоћи потписао уговоре са десет породица, од којих њих шест има пребивалиште у општини Врбас, што је, према оцени Кукобата, „резултат одличне сарадње Фонда и врбаске локалне самоуправе, на челу са председником др Жељком Видовићем.

Честитајући породицама које су добиле помоћ, Видовић је изразио наду да ће се добра сарадња између општине Врбас и Фонда наставити и даље, истакавши да је у последње две године за помоћ избеглим лицима у општини Врбас издвојено око 20 милиона динара. „Без обзира одакле сте дошли, ви сте наши и треба да вам помогнемо да решите велики проблем као што је стамбено питање“, рекао је Видовић. Он је додао да се у наредном периоду очекују помоћ од Народне канцеларије председника Републике Србије, и то за збрињавање социјалних случајева у општини Врбас. То би, рекао је Видовић, требало да се реализује кроз изградњу неколико станова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"