Пајтић отвара прихватилиште

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић свечано ће у четвртак отворити новоизграђено прихватилиште за псе и мачке. Прихватилиште се налази крај пута ка Бачком Добром Пољу и биће први објекат ове намене у овом делу Војводине који је изграђен по свим европским стандардима. О прихватилишту и смештеним животињама ће се бринути Јавна агенција за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас – ЈАЗИП, која је основана одлуком Скупштине општине Врбас.

„Уз помоћ општине Врбас као оснивача Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду, и подршку Управе за ветерину и друштава за заштиту животиња, Врбас је добио прихватилиште за псе и мачке које одговара свим европским стандардима и прописима. За отварање прихватилишта за псе и мачке утрошено је 14 милиона динара. Идејни пројекат прихватилишта је направљен у сарадњи са Управом за ветерину, док је главни пројекат израдило Јавно предузеће ‘Дирекција за изградњу’. Прихватилиште је капацитета око 250 паса”, саопштио је Владимир Даковић, директор ЈАЗИП-а. Према његовим речима, планом објекта дефинисани су тзв. чисти и нечисти део прихватилишта. Нечисти део прихватилишта представља део пута којим се пси допремају у прихватилиште и део у ком се врши преглед и припрема паса за боравак у прихватилишту. Чисти део је простор где су животиње трајно смештене, уз раздвојеност по половима. У чистом делу је и изолатор у којем се смештају оболели пси из прихватилишта и кује са штенцима.
“Животиње су 24 сата под контролом стручне ветеринарске службе. У прихватилишту ће се вакцинисати, чиповати и стерилисати сви пси. Еутаназији ће се прибегавати само у случајевима који су дефинасни у Закону о добробити животиња”, рекао је Даковић.




Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"