Обука за пољопривреднике

У просторијама Пољопривредне стручне службе у Врбасу почела је теоријска и практична обука за пољопривредне произвођаче у коришћењи пестицида. Према речима Мирослава Татића, стручног сарадника за заштиту биља, сви који користе пестициде у пољопривредној производњи морају бити обучени да их користе на прави начин.

„Укупно 60 одабраних пољопривредних произвођача биће едуковано на тему пестицида, како их исправно користити и заштитити се приликом прскања, а затим и како да реагују у случају да дође до тровања овом материјом. Такође, пружићемо им и савете како да рукују са искоришћеном амбалажом  и како припремити прскалицу за примену пестицида“, рекао је Татић. Он је додао да обука има за циљ да смањи потрошњу пестицида како би се загађење животне средине свело на минимум, као и да се смањи могућност да непосредни корисници производа из биљне производње буду на било који начин контаминирани пестицидима. Након завршене обуке, пољопривредници ће полагати тест и уколико положе, добиће сертификат од Министарства пољопривреде.
„Сертификат ће им сигурно користити јер уласком у Европску унију нећемо моћи да имамо пољопривредне произвођаче који нису едуковани за исправно коришћење пестицида, а могуће је да ће и пре тога, наша законска регулатива наметати да произвођачи имају овакав сертификат“, нагласио је Татић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"