Врбас “Најхуманија средина”

Поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви, у Црвеном крсту Србије уручена су признања "Најхуманија средина" организацијама које су успеле да мотивишу више од пет одсто становништва у различитим градовима да дају крв. Међу награђенима је и Црвени крст Врбаса.

Традиционално признање примили су представници организација из Врбаса, Новог Бечеја, Инђије, Беочина, Новог Сада, Земуна, Сремских Карловаца, Темерина, Жабља, Бачке Паланке, Кањиже, Пожаревца и Бачког Петровца. Директор Црвеног крста Србије Драган Радовановић захвалио се представницима организација истичући да је подстицање давалаштва крви једна од најважнијих активности те организације, јер некоме може донети излечење, а некоме чак и спасити живот. У оквиру обележавања Светског дана добровољног давања крви додељене су и захвалнице организацијама Црвеног крста из Лознице, Смедеревске Паланке, Србобрана, Суботице, Оџака, Врања, Бечеја, Сенте, Крагујевца, Лазаревца, Јагодине, Панчева, Титела, Бачке Тополе, Димитровграда, Бача и Кикинде, које су успеле да мотивишу више од четири одсто становништва да дају крв.

Светски дан давалаца крви установила је Светска здравствена организација у сарадњи са Међународном федерацијом Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Међународним удружењем трансфузиолога и Међународном асоцијацијом дружења добровољних давалаца крви. У Србији се обележава од 2005. године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"