Пријем за најбоље ђаке

У свечаној сали Гимназије „Жарко Зрењанин“ данас је уприличен пријем за ђаке основних и средњих школа у општини Врбас који су током осмогодишњег основног и четворогодишњег средњег образовања својим радом и одличним резултатима заслужили да постану носиоци дипломе „Вук Караџић“. Њима су на свечаности, уз културно-уметнички програм, уручене књиге као награда. Такође, проглашени су и најбољи ђаци генерације свих образовних установа у општине Врбас. Око стотинак „вуковаца“ поздравио је помоћник председника општине Врбас Вукашин Вујичић, док им је књиге уручила Марјана Мараш, председница Скупштине општине Врбас.

„Сигуран сам да ће ови ђаци у наредном периоду уписати школе и факултете које желе и постати угледни чланови нашег друштва. Верујем да ће из ове генерације изаћи велики број познатих професора, лекара, инжењера и људи који ће оставити трага у раду наше општине“, рекао је Вујичић. Једна од најбољих била је и Владица Вујиновић, сада већ свршена гимназијалка. „Ово је био наставак нашег осмогодишњег школовања. Било је тешко у оним моментима када је било потребно да покажемо само упорност и нашу вољу за тим, али сам је имала, као и моји другари. То на неки начин јесте један велики успех“, рекла је Владица.

У Основној школи „Светозар Милетић“ диплому „Вук Караџић“ заслужили су: Тамара Милошевић, Ставан Шуваков, Александра Миклош, Итана Кнежевић, Далибор Пиварски, Данијела Јајић, МАрко Арамбашић, Гордана Перовић, Сања Дромљак, Милица Копривица, Мартина Ускоковић, Мирна Пеша и Миљана Симић, а за ђака генерације проглашен је Немања Митровић.

У Основној школи „Петар Петровић Његош“ ђак генерације је Никола Бакић, док су дипломе „Вук Караџић“ припале Јовани Брдар, Јовани Перовић, Сањи Карабасил, Мињи Јоковић, Нађи Луковац и Александри Скубан.

У Основној школи „Братство јединство“ за све петице током осмогодишњег школовања награђени су: Андреа Бабић, Маша Ђурковић, Борис Тадић, Никола Васиљевић, Василије Вучетић, Милутин Лабудовић, Јелена Ристић и Дуња Елезовић, док си ученице генерације Николија Николић и Маја Мијајловић.

У Основној школи „20. октобар“ дипломе „Вук Караџић“ добили су: Марко Шипка, Рената Чернак, Снежана Луковац, Исидора Николић, Зорана Бордаш, Милета Симовић, Бојана Делибашић и  Драгана Мартиновић, а ђак генерације је Нина Телчер.

У Основној школи „Братство јединство“ у Куцури вредну диплому су заслужили: Страхиња Шкорић, Иван Дудаш, Јасмина Салонтаји, Јелена Човс, Љубомир Шарик, Милош Димитријевић, Александра Недељковић, Јован Сердар, Златко Хромиш и Наташа Чордаш, а ученица генерације је Кристина Шанта.

У Основној школи „Бранко Радичевић“ у Савином Селу ученица генерације је Милица Рајовић, а диплому „Вук Караџић“ добила је и Наташа Вуканић.

У Основној школи „Бранко Радичевић“ у Равном Селу ученица генерације је Сандра Шушкавчевић, а уз њу одличне резултате и све петице током школовања постигла је и Анђелка Јанков.

У Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Змајеву диплому „Вук Караџић“ добили су: Јелена Ботић, Ивана Опачић, Сања Станић, Дамјана Кобиларов и Милица Живковић, док је ђак генерације Нина Иванишевић.

У Основној школи „Вук Караџић“ у Бачком Добром Пољу дипломе су добили: Александар Вуковић, Милан Радојичић, Стефан Шмуговић и Илија Козомора, а за најбољег међу њима проглашен је Богдан Жугић.

У Основној музичкој школи у Врбасу за ђака генерације изабран је Арпад Фехер.

Гимназија „Жарко Зрењанин“ и ове године се издвојила по великом броју добрих ђака, па је чак 26 ученика заслужило диплому „Вук Караџић“. Они су: Соња Четић, Марко Копривица, Милица Масал, Ања Миловић, Владица Војиновић, Милица Ђилас, Милена Копривица, Јелена Лончар, Катарина Миличић, Маја Милојковић, Марија Русковски, Оливера Милићевић, Никола Тадић, Анета Горановић, Иван Бабић, Јелена Живковић, Мариа Узелац, Душан Куљанчић, Јелена Баста, Немања Гојковић, Милош Ђукић, Никола Лукач, Анета Раичевић, Соња Родић, Александар Лабудовић и Маша Дакић.

У Средњој стручној школи „4. јули“ за ученика генерације проглашен је Саша Карталија.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"