Донација за ДЗ „Вељко Влаховић“

Дом здравља „Вељко Влаховић“ добио је вредну донацију од Владе Краљевине Холандије за унапређење заштите и бриге о својим пацијентима. Донација садржи два специјална антидекубитисна душека за збрињавање особа које су због природе болести приморана да дуго времена проводе у креветима.

Према речима др Брајане Николић, директорке Дома здравља „Вељко Влаховић“, овај програм помагања пацијентима спроводиће се кроз новоуспостављену Службу кућног лечења.
„Проширујемо услуге Службе кућног лечења и од сада ће у њој радити два лекара, заједно са медицинским сестрама. Кућно лечење функционисаће у две смене, пре и после подне, тако да ће пацијенти који не могу да дођу у Дом здравља имати могућност да током целог дана пријаве потребу за посетом стручног лица“, рекла је др Николић. Она је појаснила да ће се специјални антидекубитисни душеци давати пацијентима на коришћење, са обавезом да се након коришћења врате.
„Овај програм донирања од стране Владе Холандије се наставља и веома брзо очекујемо да нам стигне још медицинских помагала“, рекла је др Николић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"