Одржана XI седница СО Врбас

Након 13 сати заседања, у петак у поноћ завршена је 11. Седница Скупштине општине, на којој је разматрано и усвојено 30 тачака дневног реда. Расправа одборника пре усвајања дневног реда трајала је три сата, а одборници опозиције из редова СРС, највише замерки изнели су на рачун извештаја о раду Дома здравља „Вељко Влаховић“, ЈП „Врбас-гаса“ и ЈКП „Стандарда“.
Једна од најишчекиванијих тачака била је предлог Комисије за кадровска и административна питања да се прихвати оставка Драгана Томашевића, доскорашњег директора ЈКП „Стандард“, и именује нови руководилац овог предузећа. Гласовима већине за в.д. директора „Стандарда“ именована је Драгиња Татић, која ће ту функцију преузети у понедељак.

Владајућа већина усвојила је и завршни рачун општине Врбас за 2010. годину, по којем су укупна примања и приходи буџета били 918.941.046 динара, што је 99,9 одсто у односу на план.
- У структури остварених прихода свакако је најзначајнији раст учешћа изворних прихода, као што су порез на имовину, локалне комуналне таксе, накнаде за уређење и коришћење грађевинског земљишта. У односу на 2009. годину, ови приходи су већи за чак 38,8 одсто. Основни разлог овог повећања јесте побољшана наплата, јер је пореска администрација у потпуности спроводила пореске поступке. Значајно је и остварење наменских текућих и капиталних трансфера од Републике Србије и АП Војводине учешћем на конкурсима у укупном износу од 47.649.582 динара, што представља раст од 74,11 одсто у односу на претходну годину – образложио је Драган Стијеповић, заменик председника општине.

На 11. седници одборници су изгласали Одлуку о доношењу Локалног просторног плана управљања отпадом за наредних десет година, с тим да се поново разматра сваких пет година и да се може по потреби ревидирати. Поред тога, усвојена је Одлука о доношењу просторног плана општине Врбас, затим програми комасације катастарских општина Савино Село, Косанчић и Куцура, као и годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у општини за 2011. годину.

Већином гласова у локалном парламенту усвојени су и извештаји о пословању у претходној години и план рада у 2011. години ЈКП „Стандарда“, Дома здравља „Вељко Влаховић“, Апотеке „Врбас“, Установе за физичку културу „Драго Јововић“, Службе ванинституционалне заштите Геронтолошког центра, ЈП за превоз путника „Врбас“, ЈП „Врбас гас“, ЈП „Дирекција за изградњу“, ЈП за информисање „Врбас“, Културног центра, Народне библиотеке „Данило Киш“ и Центра за социјални рад.

Према усвојеној Одлуци о пружању грејних услуга за предстојећу зиму ЈКП „Стандарда“, грејна сезона почиње 15. октобра, а завршава се 15. априла 2012. године. Међу тачкама ове Одлуке налази се и упозорење корисницима да ће, уколико не плате два рачуна и након опомене, бити искључени из ситема грејања.

Градска апотека, према новој Одлуци, има дуже радно време недељом, и то од осам до 18 часова, са образложењем да је то у интересу грађана.
Такође је донета и Одлука о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти лица умрлих изван здравствене установе, а трошкови за ову намену биће обезбеђени из општинског буџета.
Одборници су усвојили и одлуке о броју и просторном распореду – мрежи основних школа и Предшколске установе „Бошко Буха“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"