Акредитација за врбаску болницу

Врбаска Општа болница једна је од две у Војводини која је добила  акредитацију од Министарства здравља на годину дана. Општа болница у Врбасу испунила је све неопходне критеријуме и стандарде, које је оцењивала четворочлана комисија током четири дана.
Акредитација је део програма развоја здравства Србије, а оне установе које добију тај сертификат, очекује значајна финансијска подршка из републичког буџета. Тако је на адресу Опште болнице у Врбасу стигло сто рачунара, девет сервера, 52 штампача и друге информатичке опреме.

- До краја године очекујемо да ће Министарство здравља финансирати замену целокупне столарије и софтвер за целу болницу. Такође ћемо од Фонда за заштиту животне средине добити соларне колекторе. Надамо се да ћемо у скорије време, захваљујући акредитацији, обезбедити средства за замену дотрајалих подова и лифтова – рекао је директор болнице Петар Грегорински.

Иначе, од свих здравствених установа, које пружају здравствену заштиту на секундарном нивоу у Војводини, овај сертификат једино су добиле болнице у Зрењанину и Врбасу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"