Отворен „РОДА“ центар

Roda centar VrbasУ оквиру компаније  „Меркатор С“  данас је у Врбасу свечано отворен  „Рода центар“. У објекат који се нлази на месту некадашње „пољоопреме“ уложено је око два милиона евра, а простире се на око 5.000 квадратних метара. „Рода центар“ потрошачима нуди богат избор робе широке потрошње, беле технике, кућних апарата и аудио-визуелне опреме.
Овим поводом руководство „Меркатора С“ уручило је опрему за породилиште у Општој болници у вредности од 400.000 динара. Како је  истакла мр Станка Чуровић, члан Управне групе „Меркатора“ за југоисточну Европу, ова фирма се труди да се интегрише у локалну средину у којој послује.

- Подржавамо све оно што вреди, од културе, преко спорта, до здравства. С обзиром да је ово „Рода“, одлучили смо да донирамо породилиште – истакла је мр Чуровић.
Уз захвалност на донацији, директор Опште болнице Петар Грегорински, истакао је да је добро што се у Врбасу, све више појављују друштвено – одговорне компаније.

Према речима председника општине др Жељка Видовића, отварање „Рода“ центра доноси 60 нових радних места, а овај маркет даје Врбасу слику правог града, а не чаршије, каква је некада била.
- Надам се да ће ускоро бити отворени производни погони у Врбасу, што подразумева нова радна места, како би грађани имали новца да пазаре у великим супер – маркетима – рекао је Видовић.
Видовић се посебно захвалио инвеститорима што су приликом изградње маркета имали у виду да се ту пре Другог светског рата налазила Синагога. Наиме, стуб, који је остао од порушене Синагоге, поново је постављен, као спомен обележје на некадашњи храм Јевреја.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"