Нови Закон о финансирању

Новим Законом о финансирању локалне самоуправе, општина Врбас ће на годишњем нивоу добијати око 220 милиона динара. Према новом Закону општине и градови уместо досадашњих 40 одсто добијати 80 одсто средстава од пореза на зараде. С обзиром да овај Закон ступа на снагу 1. октобра, врбаску општину ове године очекује 54 милиона динара од пореза на плате.
- Урадићемо ребаланс буџета и та додатна средства ћемо усмерити на реализацију неколико пројеката, као што су изградња амбуланте у Куцури и Старом Врбасу, собе у Центру за физичку културу, преуређење зграде у којој је некада био Информативни центар за потребе Друштва за помоћ Ментално недовољно развијеним особама – рекао је председник општине др Жељко Видовић.

Са 54 милиона општинска власт ће започети инвестициони циклус, додао је Видовић најављујући да са додатним новцем може пуно тога да се уради, ако се паметно инвестира. Видовић је напоменуо и да овај новац неће бити утрошен на враћање дуга од 28 милиона динара, које је општина дужна да исплати породици Бандобрански, већ ће се тај дуг вратити у наредних десет месеци из садашњих прилива у општинску касу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"