Санација тениских терена

Тениски терени у Сарајевској улици, код старе хирургије, у наредном периоду биће санирани  и након 15 година поново отворени. Обнова тениских терена део је акције коју је покренуо Покрајински секретаријат за спорт и омладину, уз сарадњу са Тениским савезом Војводине.
Тим поводим данас је покрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић посетио Врбас и са представницима општина Нови Кнежевац, Беочин, Кикинда и Врбас потписао Уговор о санацији и адаптацији шест тениских терена у овим градовима. За ове намене Покрајински секретаријат за спорт и омладину издвојиће око 1, 100.000 динара, док су и локалне самоуправе дужне да из својих буџета определе одређена средства како би терени били што пре оспособљени за тренирање будућих тениских звезда.

- Од самог постанка нашег Секратријата један од главних циљева и приоритета је био управо санација и адаптација отворених терена односно спортских објеката као основног предуслова за стварање спортских резултата. Осим за професионалне спортисте, надам се да ће терени бити употребљени и за афирмацију рекреативног спорта јер то је веома битно за стварање једне здраве и радно способне популације – рекао је Дулић и најавио да ће из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину ове године бити издвојену близу 100 милиона динара за реконструкцију терена по Војводини.

Одабир градова у којима ће се средити тениски терени урадио је Тениски савез Војводине.
- Сада смо одабрали ова четири града којима су најпотребнија средства за обнову терена. Такође, имамо на списку још 11 градова који захтевају одређену помоћ и њихова реализација је у плану у другој половини ове године – истакао је председник Тениског савеза Војводине Милан Јеринкић.

Помоћник председника општине Врбас Вукашин Вујичић захваљујући се представницима из покрајинског секретаријата је истакао да је санација тениских терана веома битна за младе.
- Ово је проблем који постоји дужи низ година и покушавали смо на разне начине да га решимо. Сада, захваљујући овим средствима, обезбедиће се услови да овај терен поново заживи и да ради онако како је радио пре 15-20 година. У светлу успеха нашег тенисера Новака Ђоковића, можда ће ово бити предуслов да Врбас да неког новог тениског броја један – рекао је  Вујичић и додао да ће  радови на санацији тениских терена у Врбасу почети чим се спроведе поступак јавне набавке и изабере извођач радова односно за двадесетак дана.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"