Број незапослених у општини

На евиденцији рада врбаске Службе за запошљавање  тренутно се налази 7.700 лица. 
Општина Врбас налази се на трећем месту у Јужнобачком округу када је реч о запосленим лицима у протеклих пола године. Испред Врбаса у којем су за првих шест месеци посао добиле 1.304 особе, су једино Град Нови Сад са 30.386 запослених особа и општина Бачка Паланка са 3.398 новозапослених.

Према речима шефа врбаске филијале Националне службе за запошљавање Горана Калуђеровића овај тренд пораста броја новозапослених особа у односу на претходну годину показује да је држава на добром путу да изађе из економске кризе у којој се тренутно налази.
-Право решење за излазак из кризе донеће отварање нових фирми у нашој општини или давање подстрека већ постојећим послодавцима у њиховом пословном замаху - истакао је Калуђеровић и најавио да ће ових дана уз помоћ средстава из општинског буџета бити расписан конкурс за запошљавање око тридесетак приправника, као и да ће до краја недеља бити извршена селекција кандидата за обуку за завариваче односно за занимање за које у врбаској филијали Националне службе за запошљавање сматрају да је тражено на тржишту рада.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"