Асоцијација војвођанских општина

Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши и представници војвођанских локалних самоуправа  одржали су консултације поводом иницијативе за оснивање Асоцијације војвођанских градова и општина. Асоцијација би требало да заступа и координира интересе локалних самоуправа и грађана, уз сталну комуникацију и размену информација.
“Наша држава је озбиљно закорачила ка Европској унији, а то значи да у оквиру Асоцијације можемо лакше остварити интересе локалних заједница на путу ка Европи. Заједнички наступ према фондовима ЕУ биће веома значајан задатак Асоцијације, јер уколико нас је више и уколико се удружимо, имамо већу шансу да остваримо све оно што нам је у интересу”, истакао је Егереши.

Асоцијација војвођанских градова и општина замишљена је као нестраначка и непрофитна организација. Асоцијација нема намере да буде конкурентна другим и сличним организацијама и асоцијацијама на нивоу државе или покрајине, већ да са њима оствари сарадњу. Најављено је да ће у наредном периоду бити обављене консултације са представницима свих војвођанских општина и градова, те да ће се у конкретну реализацију оснивања кренути на јесен.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"