Основано Удружење узгајивача говеда

Након формирања Удружења узгајивача свиња, општина Врбас добила је и Удружење узгајивача говеда. Оснивачка скупштина Удружења одржана је у уторак и добар одзив анкетираних узгајивача на првом састанку потврдио је оправданост ове иницијативе, саопштио је Горан Пејовић, члан Општинског већа задужен за привреду и пољопривреду.

„Као и при формирању Удружења узгајивача свиња, анкетирали смо све узгајиваче говеда, тренутно активне али и некадашње, и наишли на њихову озбиљну заинтересованост за удруживањем, сарадњом и заједничким наступом. Сарадња би требала да доведе до бољих услова за узгој и једноставнији приступ тржишту“, рекао је Пејовић и додао да су он и његови сарадници обишли све узгајиваче који су попунили анкетни листић.

„Оно што смо видели улива нам наду да може да се ради на унапређењу узгоја говеда. Узгајивачи имају прилично знања и солидну опрему, а мора се порадити на организованом откупу млека, млечних производа и меса. Локална самоуправа је ту да помогне у остваривању контаката са будућим партнерима и у припремању разних пројеката са којим би узгајивачи могли да аплицирају на конкурсима покрајинских, републичких и иностраних тела и фондова, у циљу унапређења говедарске производње“, рекао је Пејовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"