Ускоро без дуплих функција

Покрајински посланици који су у сукобу интереса, одлучиће се за функције у својим градовима и општинама и напустити посланичка места у Скупштини Војводине крајем августа, преноси Блиц. До овога ће доћи након што у "Службеном гласнику" буде објављена одлука Уставног суда Србије од 7. јула, о неуставности одредбе која је омогућавала дуплирање функција.

На састанку са Бојаном Пајтићем, председником Владе Војводине, одлучено је да посланичка места ових функционера остану упражњена све до покрајинских избора, који су планирани у априлу наредне године, наводи се у тексту објављеном у Блицу. Војводина има мешовити изборни систем по коме се 60 посланика бира по пропорционалном, а 60 по већинском систему. Пошто су посланици у сукобу интереса махом изабрани већинским системом, опозиција сматра да избори морају бити расписани без одлагања.

Иначе, посланичких функција ће морати да се одрекну, између осталих, градоначелници Новог Сада - Игор Павличић, Апатина - Живко Смиљанић, Инђије - Горан Јешић, Врбаса – др Жељко Видовић, Србобрана – Бранко Гајин, али и први људи Сомбора, Бачке Паланке, Бача, Сремских Карловаца, Куле и Ковачице, као и још петнаестак директора и чланова управних одбора јавних предузећа из АП Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"