Нови бунар у Куцури

Novi bunar u KucuriНакон вишемесечних радова, у Куцури је у пробни рад пуштен нови бунар питке воде. Бунар је избушен на дубини од 213 метара, има капацитет од 10,5 литара у секунди и значајно је унапредио снабдевање водом у овом месту општине Врбас. 
„На досадашњем бунару имали смо капацитет од само 1,5 до две литре у секунду, а са новим бунаром достићемо капацитет од 10,5 литара, што значи да ћемо имати око шест кубика воде у минути. Бунар је у пробном раду и тренутни је проток око четири кубика воде у минути. Проток ће се временом повећавати, до максималних шест, када буду извршене све контроле и опремање“, рекао је Александар Крунић, члан Општинског већа задужен за комуналне делатности.

Крунић је додао да у наредном периоду предстоји ревитализација дела и доградња водоводне мреже у Куцури, како би проблеми у водоснабдевању били трајно решени. „Пробни рад ће трајати док се не заврше велике анализе воде. До сада је завршена она најважнија, бактериолошка, и она је показала да је вода исправна. Остала нам је уградња додатне опреме, ради сигурности, како би бунар могао да ради пуним капацитетом, и то ће бити веома брзо“, рекао је Крунић.

Бушење бунара у Куцури финансирао је Покрајински  секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду, док је општина Врбас обезбедила средства за његово опремање и повезивање у водоводни систем.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"