Документација па завршетак радова

Јавно предузеће „Дирекција за изградњу“ свакодневно помаже Културном центру Врбаса у послу сређивања грађевинске документације и инжењеринга у пројекту завршетка радова на новој згради позоришта.
„Проблем позоришта је комплексан. Објекат се гради дведесетак година и у том периоду имали смо четири измене Закона о планирању и изградњи и бројне измене остале законске регулативе која дефинише ову област. Потребно је прилагодити сву документацију пројекта важећим прописима, јер је постојећа неупотребљива. Такође, потребно је направити пресек онога што је урађено, снимити постојеће стање, обезбедити нове услове и дозволе, за шта ће нам требати минимално шест до осам месеци рада. Прионули смо на посао, радимо заједно са инвеститором, Културним центром Врбаса, и трудимо се да документација буде готова што пре“, рекао је Давор Крмпот, директор ЈП „Дирекција за изградњу“.

Председник општине Врбас др Жељко Видовић појаснио је да је прибављање претходних дозвола за извођење радова показало да пројекти нису задовољавајући, а да, чак, неки не постоје или су нестали.
„Ми нисмо имали на основу чега да покренемо тендерски поступак и искористимо 30 милиона динара које је за наше позориште издвојио Фонд за капитална улагања. Приступили смо препројектовању, како би се задовољили сви урбанистички и грађевински услови и стекле нове дозволе. У том раду постало је јасно да 30 милиона динара неће бити довољно за завршетак радова. Чим ми превазиђемо ову ситуацију и припремимо документацију, знаћемо тачну суму која нам је неопходна, а Фонд за капитална улагања ће покренути јавну набавку и можемо почети са радовима. Већ сада одобрени новац морамо искористити до 31. 12. или, уз договор, са месец или два дана пролонгирања. Ипак, важно је да сами радови не могу дуго трајати, не више од 60 дана“, рекао је Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"