Опрема за ватрогасну јединицу

Ватрогасна јединица Врбас добила је данас од врбаске локалне самоуправе хидраулично-развални алат за резање аутомобила који су учествовали у саобраћајним несрећама, у циљу што бржег пружања помоћи унесрећеним. Тим поводом у просторијама Ватрогасне јединице организована је показна вежба на којој су представљене могућности 1,8 милиона динара вредног алата. Примопредаји опреме присуствовали су Горан Николић, начелник Управе за ватрогасно спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, Бошко Филиповић, начелник Управе за ванредне ситуације у Новом Саду, и др Жељко Видовић, председник општине Врбас.

„Значај развалног алата при помагању повређеним у саобраћајним и другим несрећама је веома велик. Алати прате развој аутомобила који се из дана у дан праве од јачим материјала, тако да стари алати више нису у могућности да помогну. Овај алат је много снажнији од претходних и остало нам је да обезбедимо да се чланови јединице обуче за руковање њиме. Зато смо отворили центар за обуку у Руми и ватрогасци из Врбаса ускоро ће проћи овај курс“, рекао је Горан Николић, начелник Управе за ватрогасно спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП Србије.

Председник општине Врбас др Жељко Видовић истакао је да локална самоуправа жели да помогне све делове заједнице и да опремањем Ватрогасне јединице унапређује заштиту живота и здравља грађана.
„Добра опрема за унесрећене може да значи спашавање живота. Најчешће се ради о повредама грудног коша и главе и потребно је што пре реаговати, како би учесници у неугоди стигли до болнице и прилике да се лече. Са старим алатом требало је и пола сата за отварање кола, а сада је довољно само неколико минута, што знатно убрзава пружање помоћи“, рекао је Видовић. Он је подсетио да је сарадња са Ватрогасном јединицом веома добра, која грађанима помаже у разним ситуацијама, не само при пожарима. „Добро опремљена Ватрогасна јединица је интерес свих нас. Куповину овог алата договорили смо претходне године, али су се тек ове стекли услови да реализујемо план и тих 1,8 милиона динара за алат није све што планирамо. Опремили смо јединицу рачунарима и штампачима и другом опремом, и надам се да ће у наредним годинама, са јачањем локалне самоуправе, на ред доћи и неко возило за ватрогасце“, рекао је Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"