Ускоро кластер кланичара

На иницијативу општине Врбас и Регионалне развојне асоцијације Бачка, а у циљу организовања кластера и стварања повољнијих услова за пословање, данас је у Врбасу одржан састанак кланичара и прерађивача меса са овог подручја.
„Кластер је удруживање привредника и институција на једном географском подручју и циљ му је да обезбеди бенефите у пословању за своје чланове, попут стручне обуке, заједничког наступа на тржишту, увођење нових технологија и иновативних техника, и затварање производног ланца, од малих произвођача до великих дистрибутера“, рекла је Маша Митревски, менаџер пројекта из Регионалне асоцијације Бачка. 

Помоћник председника општине Врбас Вукашин Вујичић истакао је да је овај регион познат по добрим прерађивачима меса, и да је било логично да локална самоуправа и Регионална развојна агенција Бачка покрену реализацију пројекта њиховог удруживања.
„Врбас је један од центара месне индустрије у нашој земљи и очекујемо да након овог и неколико припремних састанака у најскоријем року формирамо кластер кланичара и прерађивача меса. Формирање кластера олакшава конкурисање код разних фондова ЕУ, тачније код фонда ИПА 3 који се бави побољшањем услова рада месне индустрије у нашој земљи“, рекао је Вујичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"