СМА тражи ревизију приватизације

Више од 7.000 малих акционара пропалих пољопривредних предузећа из Војводине основали су Савез мањинских акционара, како би удружени покушали да остваре своја права. Наиме, мањински акционари из 16 пољопривредних предузећа сумњају у начин на који су спроведени поступци приватизације у њима, и због којих су се, како кажу, њихова предузећа нашла у стечају или банкроту.

Веселин Мухадиновић, председник Савеза мањинских акционара, истиче да ће поред борбе за своја права, они интензивно радити и на окупљању још акционара. „Наш циљ је да током августа проширимо удружење, али и да стручни људи направе предлог шта би требало да се ради након неуспелих приватизација кроз које смо прошли“, рекао је Мухадиновић.

Један од иницијатора оснивања Савеза мањинских акционара Ненад Илић нагласио је да поред великих пољопривредних комбината, у удружењу има места и за акционаре малих пољопривредних предузећа, која су на свој начин прошла кроз приватизацију.
„Сада је јасно да је приватизација била класична пљачка путем институција државе Србије, на релацији трговинки судови, Агенција за приватизацију и тужилаштва. Сваки други комбинат је поднео кривичну пријаву на које надлежна тела остају нема и зато смо поново дошли у ситуацију да морамо да се удружујемо и да стварамо нови фронт за борбу за своја права, против пљачкаша ове државе“, рекао је Илић.

Мањински акционари додају да се тренутно испитује поступак приватизација предузећа из Змајева, Ловћенца, Фекетића, Бачког Брестовца, Српског Милетића, Бачког Маглића, Раткова и Суботице, као и да постоји могућност да се Савезу мањинских акционара придруже и акционари из неколико транспортних предузећа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"