„Мепол“ поново ради

Четири месеца након изласка из стечајног поступка, фабрика за производњу пластичне амбалаже “Мепол” све више покреће производњу. Према петогодишњем плану реорганизације, који је предложио највећи поверилац предузећа, компанија „Свискорн“, „Мепол“ би у наредном периоду, уз испуњавање одређених услова, требало да добије нове технологије, као гарант напретка.

„Од краја стечаја 'Мепол' је нова фирма, која је своје пословање почела од нуле. Тренутно имамо шест радника, с тим што за петнаестак дана очекујемо да ће и београдска фирма 'Беохемија' наставити своју производњу у нашим погонима. То значи још шест радних места, а надамо се да ће бити још запошљавања. Према стратешком плану, од оног момента када „Мепол“ буде могао сам себе да издржава, почеће се са увођењем нових технологија, јединствених у Србији“, рекао је Вељко Ковачевић, директор „Мепола“.

Први производ са којим ће фабрика изаћи на тржиште су филтердизне, које ће се испоручивати термоелектрани „Никола Тесла“. Поред тога, према речима Ковачевића, руководство „Мепола“ је у преговорима о успостављању пословне сарадње са фирмом „Раде Кончар“ из Загреба, као и једним произвођачем моторних уља заинтересованих за пластичну амбалажу. „У протеклом периоду смо радили на оспособљавању погона јер је опрема због дужег стајања захтевала већа улагања и стручнију екипу за одржавање. Одредили смо део погона и машине које ће радити и дефинисали производни програм са којим ћемо изаћи на тржиште“, додао је Ковачевић.

Иначе, радницима који су радили у „Меполу“ последњих пет година и током стечаја, повезан је радни стаж тако да сада могу да остваре права која им припадају.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"