Спречена крађа кукуруза

У атару Савиног Села, на парцелама Пољопривредног добра „Сава Ковачевић“ у ноћи између среде и четвртка, ухваћено је више лица у крађи кукуруза шећерца. 
„У сарадњи са Полицијском станицом Врбас и Комуналном инспекцијом, односно Пољочуварском службом, ухваћена су лица из Савиног и Равног Села у покушају да отуђе већу количину кукуруза шећерца. Начињена је значајна материјална штета, а око 1.500 килограма кукуруза, вредног између 35.000 и 40.000 динара, је пронађено и враћено власнику. Настављамо са истрагом у овом случају и појачаћемо контролу на свим пољима, у сарадњи са свим службама“, саопштио је Милан Бокан, руководилац Службе обезбеђења у ПД „Сава Ковачевић“.

Бокан је посебно упозорио да је украдени кукуруз пре неколико дана, тачније 01. августа, третиран против племенца и да током каренце кукуруз није ни за људску ни за сточну употребу. Према његовим речима, крадљивци су током своје акције направили и додатну велику материјалну штету, јер су теренским возилима којим су се служили, унуштили делове приватних парцеле са усевима. Тачна штета знаће се после процене коју наредних дана треба да изврши Општинска комисија за процену штете. На месту крађе засађено је око 80 хектара кукуруза.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"