„Дана“ ускоро у новом објекту

altОд 01. октобра Млекара „Дана“, која послује у саставу Пољопривредног комбината „Сава Ковачевић“, функционисаће у новом, савремном објекту са троструко већим капацитетом прераде млека и производње млечних производа. У изградњу новог објекта пословодство „Саве Ковачевић“ уложило је око три милиона евра. План познатог произвођача млечних производа је освајање нових тржишта у земљи и иностранству.

„Уместо досадашњих 15.000 литара дневне прераде млека, 'Дана' ће од октобра моћи да преради до 50.00 литара млека, што подразумева и знатно већу производњу свих млечних производа. Имамо затворен циклус производње и млеко нам стоже са наше фарме, што практично значи производњу 'од њиве до трпезе'. Да ли ћемо имати потребу за запошљавањем још радника, још увек не знамо и у највећој мери то зависи ор потреба тржишта“, рекао је Јован Вујичић, управник „Дане“.

Производи ове млекаре пласирају се на подручју читаве Бачке, а план је да се освоји тржиште у Београду и остатку Србије, а, уколико буде могућности, и тржишта суседних земаља. Према речима Вујичића, уз нову млекару, до краја године, на локацији у улици Маршала Тита, биће изграђен дисконт, канцеларије и радионице. У постојећем погону млекаре тренутно је запослено 38 радника.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"