Чланови СМАВ блокирали пут

altМали акционари пропалих пољопривредних предузећа из Војводине блокирали су данас пут путни правац Фекетић – Суботица и запретили да ће 16.000 чланова Савеза мањинских акционара Војводине изаћи на улице и узети правду у своје руке, уколико надлежне државне институције наставе да их обмањују. Веселин Мухадиновић, председник СМАВ, рекао је да се на протестном скупу и блокади окупило по десетак предстваника мањинских акционара из свих 25 пољопривредних комбината колико се укључило у ову организацију.

„Ово је само почетак активности усмерених ка државним органима због изостанка реакције на наше кривичне пријаве које смо подносили од 2002. године до данас. Добили смо подршку Асоцијације акционара из Зрењанина, а ради се о антикорупцијском покрету са којим ћемо се највероватније удружити. Цела Војводина биће под једном заставом Савеза мањинских акционара“, рекао је Мухадиновић.

Један од иницијатора организовања СМАВ Ненад Илић најавио је скоре блокаде пута према граници са Хрватском, „јер желе спречити одношење домаћих пољопривредних производа“. „Власт треба сада да се дозове памети, а не само када дођу избори. Чврсто обећавам да ће свако ко се буде кандидовао у Војводини изгубити наших 50. 000 гласова“, истакао је Илић, и додао да ће се, уколико буде потребно, акционари организовати у политичку партију.

Иако су на свој протест позвали бројне државне функционери, акционаре је посетио једино Саша Дујовић, председник Одбора за представке и предлоге Народне Скупштине РС, који је истакао да се вишегодишњи проблеми не могу решити преко ноћи. „Дравно тужилаштво добило је налоге и почело претресе, и очекујемо да се у најскорије време нешто сазна. Поред тога, разумем и ову ситуацију и грађане које је мука овде окупила“, рекао је Дујовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"