Велико интересовање за посао пописивача

altЧак 1.105 лица из општине Врбас пријавило се на конкурс за пописивача на будућем попису грађана Србије. Једнократни посао добиће само 208 лица тако да за једно место пописивача у општини Врбас конкурише нешто више од пет особа. Резултати конкурса биће познати до четвртка, 25. августа. Према речима Вељка Цицмила, заменик председника локалне пописне комисије, највише интересовања за посао показали су Врбашани, а најмање становници Равног Села.

„Реалне потребе премашене су пет пута. Ангажоваћемо 195 пописивача и, у складу са прописима, додатних десет одсто како би имали спремне замене у случају разних потреба. Републичка инспректорка прегледала је све пријаве и у старту одбацила 70, збох нечитког рукописа или непотпуности, а све остале пријаве су прослеђене у Завод за статистику РС. Списак пописивача биће познат у четвртак“, рекао је Цицмил.

Предност при запошљавању имаће студенти и незапослени, а сви пријављени дужни су да чувају део пријаве са шифром коју су добили. Они који добију посао пописивача мораће да прођу тродневну обуку.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"