I „Куцурска фијакеријада“

Овога викенда у Куцури је одржана I „Куцурска фијакеријада“. Наступило је више од седамдесет запрега са расним грлима одгајеним у познатим ергелама и шталама из свих крајева Србије. Организатор манифестације био је Куцуранин Војислав Гаковић, заљубљеник у коњички спорт и власник неколико скупоцених расних грла и фијакера.

Жеља породице Гаковић, према речима Војислава, је да „Куцурска фијакеријада“ постане традиционална манифестација, а подршку и спремност да помогне у остваривању тог циља, у име локалне самоуправе, изразио је и др Жељко Видовић, председник општине Врбас. Приликом свечаног отварања он је истакао да ће локална власт „увек стајати иза оваквих подухвата, јер они на најлепши начин промовишу вредности и потенцијале наше средине.“

У оквиру „Куцурске фијакеријаде“ одржано је завршно коло и финале првенства Војводине у вожњи двопрега и четворопрега. Најтрофејнији је био Милан Гаковић који је освојио две златне и две сребрне медаље, и тако заслужио и титулу покрајинског првака у четворопрегу. Такође, њему  је припао и тек установљени „Куп Куцуре“ у вожњи запреге са четири коња. Златна одличја понели су и Недељко Срдић из ергеле „Карађорђево“ као најбољи возач двопрега у војвођанском првенству, док су у „Купу Куцуре“ за двопреге тријумфовали Кикинђанин Далибор Ковачевић и Никола Бубањ из Дероња.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"