У петак коначан списак пописивача

У општини Врбас владало је велико интересовање за посао пописивача на предстојећем попису грађана. Укупно је било пријављено 1.105 лица, а једнократни посао могло је да добије само 195 особа. Републичка инспректорка прегледала је све пријаве и у старту одбацила 70, збох нечитког рукописа или непотпуности, а све остале пријаве су прослеђене у Завод за статистику Републике Србије.

Током ове недеље трајала је евиденција изабраних, а у петак ће бити познат коначан списак оних који су добили посао пописивача. „Било је примера да лица нису примљена јер су подносила неисправну документацију. Углавном се радило о томе да су у пријави навели да имају високу стручну спрему или да су на евиденцији Националне службе за запошљавање, што није био случај. Та лица нису добила посао пописивача, а њихова места попунили су они који су претходно остали испод црте, јер смо у складу са прописима морали да ангажујемо додатних 10 одсто од укупне потребе, како бисмо имали спремне замене“, објаснио је Вељко Цицмил, заменик председника локалне Пописне комисије. Он је додао да су већина изабраних за попис грађана, који ће бити организован од 1. до 15. октобра, „особе са факултетском дипломом и незапослени, јер су ови параметри доносили највише бодова, али и да има и неколико студената“.

Током септембра будуће пописиваче и пописне инструкторе очекује тродневна обука како би овај велики посао био урађен најбоље што је могуће. „Током инструктаже пописивачи и инструктори ће се упознати са тиме шта ће радити приликом пописа грађана, затим како изгледају пописни листићи, као и о томе какав ће бити ток самог пописа“, рекао је Цицмил.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"