Видовић остаје посланик

Др Жељко Видовић, председник општине Врбас, напустиће место првог човека локалне самоуправе када у Службеном гласнику буде објављена одлука Уставног суда Србије о неспојивости више функција. Видовић је, заједно са још 13 функционера, уједно и посланик у Скупштини АП Војводине, што је Уставни суд оценио неуставним и због чега им је наложено да се одрекну једне од функција које обављају. Видовић је одабрао да остане посланик у покрајинском парламенту.

„Када одлука буде објављена поступићу онако како је наложено. Лично сматрам да би избори за упражњено место посланика у Скупштини АП Војводине били веома скупи за општину Врбас, па ћу због тога напустити место председника општине Врбас и наставити са обављањем посланичких задатака у Скупштини Војводине. Биће много боље тај новац уложити у неке важне пројекте за грађане, него у изборе који нас, свакако, очекују у априлу наредне године. Ипак, одлазак за места председника општине не значи да нећу остати да радим у локалној самоуправи, на начин као што сам и до сада, јер желим да оно што смо се договорили у предизборној кампањи буде приведено крају до следећих избора“, рекао је др Видовић.

Он сматра да није фер што је сва пажња медија и јавности усмерена само на 14 посланика војвођанске Скупштине, иако ово тело није законодавно. „Истовремено имамо више од 3.000 људи у сукобу интереса. Ми смо волонтерски посланици са минималном апанажом, не састајемо се често као републички парламент и највише посла одрађујемо на терену. Прихватам одлуку о укидању дуплих функција, али и даље лично сматрам да је добро да неко ко је председник општине буде и посланик, јер је то најбољи начин да се избори за своју општину, за нове инвестиције и помоћ“, рекао је Видовић. Он је саопштио да ће на наредним изборима ипак поново бити на локалној листи, а не на покрајинској.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"