Еколошка учионица у Савином Селу

Ученици Основне школе „Бранко Радичевић“ у Савином Селу добили су прилику да топле школске дане проводе у еколошкој учионици, која се налази на отвореном у оквиру ове установе. За уређење новог образовног простора из општинског буџета издвојено је 322.000 динара. Учионицу је, заједно са ученицима, свечано отворио председник општине Врбас др Жељко Видовић.

„Еколошка учионица омогућиће деци да се боље упознају са природним окружењем и да део наставе прате на отвореном уместо у учионицама, што ће, надам се, допринети квалитету наставе“, рекао је др Видовић. Према речима Миодрага Шошкића, начелника Општинске управе, иницијатор овог пројекта био је директор школе Рахман Тигањ, а његову идеју локална власт је радо реализовала. „Препознали смо важност онога што се постиже у раду са децом на отвореном простору, па је опремање еколошке учионице било подржано од стране локалних функционера. Пројекат је вредан 322.000 динара, а средства су обезбеђена из општинског буџета“, истакао је Шошкић.

Настава у еколошкој учионици биће радионичарског типа, а ова врста едукације већ је заживела широм Србије као позитиван пример наставе. „Према Стратегији развоја општине Врбас предвиђено је да све школе у врбаској општини добију еколошку учионицу. Велико нам је задовољство што је управо ОШ 'Бранко Радичевић' у Савином Селу прва у којој је покренут овакав вид рада са ђацима“, рекао је директор школе Рахман Тигањ.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"