Ђукић посетио Врбас

Сви пројекти које у општини Врбас финансирају покрајински органи власти и покрајински фондови биће завршени, најавио је приликом данашње посете Врбасу Јовица Ђукић, покрајински секретар за финансије. Он се састао са др Жељком Видовићем, председником општине Врбас, са којим је разговарао о даљем финасирању започетих пројеката и планирању буџета општине Врбас за 2012. годину, који би требао бити инвестиционог карактера.

Ђукић је истакао да наредни период мора бити добро испланиран, посебно због чињенице да економска криза значајно ограничава ресурсе. „Морамо водити рачуна о приоритетима и радити на два колесека. Један је измиривање дугова према извођачима радова, што је, такође, веома битна инвестиција у запошљавање, а други заједничко планирање општинских и покрајинских органа када се говори о инвестицијама у наредном периоду. Очекујем да Врбас, заједно са републиком и нама, ускоро настави са започетим пословима, а покрајински буџет ће увек давати подршку свим развојним пројектима“, рекао је Ђукић. Он је досадашњи рад локалне самоуправе оценио као врло добар, посебно због краћег периода вођења послова у односу на друге локалне самоуправе и околности које су затечене у тренутку преузимања власти.

Др Жељко Видовић је истакао да ће општина Врбас, на име пореза на личне дохотке, добити између 54 и 60 милиона динара, а да у односу на претходну годину, на име пореза, месечно се убира за два милиона динара више новца, што је резултат новозапошљавања. „Општине ће морати да преузму одговорност да у једном делу саме финансирају пројекте, попут амбуланти, капела и слично, док ће виши органи власти финансирати капиталне пројекте, важне за више општина. За Врбас је предвиђено око 290 милиона динара инвестиција у наредном периоду а ради се о инвестицијама које су требале бити готове у претходних десет година. За све инвестиције постоје готови пројекти и већ после наредне седнице Скупштине општине Врбас, када ће се разговарати о овим плановима, кренућемо у јавне набавке а затим и радове“, рекао је Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"