Помоћ избеглицама

У оквиру пројекта „Заједничким напорима до више радних места“, у Врбасу је одржан информативно - едукативни састанак подносиоца захтева за доделу средстава за покретање сопственог бизниса и унапређење већ постојећег посла, и представника НВО „Едукациони центар“ из Лесковца. Овај пројекат и помоћ која се остварује учешћем у њему намењен је избеглим и расељеним лицима који имају пребивалиште на територији општине Врбас.

Према речима руководитељке пројекта Јелене Марин, 20 особа које буду укључене у пројекат добиће средства у висини од 1.500 до 2.000 евра, а новац је обезбеђен од стране  Европске уније. „Ово ће, свакако, утицати на економски развој не само ушесника у пројекту већ и целе заједнице. Планирамо да наставимо са оваквим пројектима и наредне године, с тим што ће следећи пут средства бити намењена некој другој циљној групи“, рекла је Марин и истакла да ће на одабир оних који ће добити бесповратна средства утицати, пре свега, квалитет пословног плана. Она је додала да пројекат није хуманитарног карактера већ развојног, јер је основни циљ да „појединац покрене бизнис, а временом, када се посао развије, и да запосли још људи“.

Помоћник председника општине Врбас Мирко Копривица још једном потврдио је спремност локалне самоуправе да помаже избегличкој популацији. „Укупно је пристигло 73 захтева за доделу средстава и од наредне недеље нас очекује рад на терену, заједно са представницима Едукационог центра. Одабраћемо 20 људи којима ће, према нашим очекивањима,  до краја године бити додељена назначена средства“, истакао је Копривица.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"