Израђен РПУО

Радна група са израду Регионалног плана управљања отпадом сачинила је документ који би у будућности требао да уведе европска правила у прикупљању и одлагању отпада. Регионалним планом предвиђена је изградња заједничке депоније у Новом Саду на којој ће бити одлаган отпад из општина Врбас, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Жабаљ, Србобран и Темерин. У изради Регионалног плана управљања отпадом су учествовали и представници општине Врбас.

Према плану, општина Врбас дужна је да у наредном периоду санира и затвори градску депонију, као и сва сметлишта по насељеним местима, док је предвиђена изградња трансфер – станице. Осим Врбаса, овакав објекат ће бити изграђен и у Бачкој Паланци. „Имаћемо трансфер – станицу где ће моћи да се врши прерада отпада који може да се рециклира и који наше комунално предузеће буде оспособљено да допреми. Онај отпад који не буде могао да се преради, одвозиће се за Нови Сад на регионалну депонију“, рекао је Александар Крунић, члан Општинског већа и члан радне групе која је израдила план. Он је додао да што мање отпада буде остало после трансфер – станице, то ће бити нижи трошкови транспорта преосталог отпада у Нови Сад.

Уколико овај посао буде поверен ЈКП „Стандард“, нови директор Никола Влаховић је истакао да ово предузеће располаже са четири камиона који су потребни за транспорт отпада до трансфер – станице, као и булдожером на већ постојећој депонији. „Када је реч о механизацији, 'Стандард' би могао да преузме овај део посла. Временом би морали да обнављамо већ постојећи возни парк, али за сада задовољавамо критеријуме који су прописани Регионалним планом управљања отпадом“, истакао је Влаховић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"