Менса тестира у Врбасу

Поводом Међународног дана интелигенције који се обележава 1. октобра, удружење натпросечно интелигентних особа - Менса организује тестирања интелигенције грађана у срединама које нису обухваћене редовним годишњим тестирањем. Прилику да се опробају у задацима из Менсиних тестова добили су и становници општине Врбас за које се тестирање организује у суботу, 24. септембра у 11.00 часова, у Основној школи „Петар Петровић Његош“.

„У досадашњим тестирањима интелигенције око 5.000 људи у Србији остварило је право да буду чланови Менсе, пошто су на тестирањима сакупили 148 или више поена по Кателовој скали. Искуства су показала да само два одсто становништва сваке популације има толики коефицијент интелигенције. Менса је пре свега друштво пријатеља, скуп људи различитог порекла, склоности, старости, са различитим пољима интересовања. Менса пружа прилику да се особе високог коефицијента интелигенције нађу, разговарају, размене мисли и искуства“, рекла је Ирена Чабаркапа, секретар канцеларије Менсе Србије.

Тестирати се могу особе старије од 17 година, под условом да нису решавале Менсин тест претходних годину дана. Цена тестирања за ученике, студенте, незапослене и пензионере износи 700 динара, док запослени плаћају 1.000 динара. Пријаве су могуће пре тестирања или путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"